top of page

Εργαστήρι Ανακύκλωσης

Η Κοιν.Σ.Επ. "Φύση και Πολιτισμός" στα πλαίσια της καμπάνιας για την ανακύκλωση με όνομα Η βάρκα μας Η ECOρελού , διοργανώνει ενημερωτικά εργαστήρια με θέμα τα πλαστικά απορρίμματα και τους διάφορους τρόπους μείωσης και ανακύκλωσης τους.

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου το 3ο γυμνάσιο Φλώρινας επισκέφτηκε την Κοιν.Σ.Επ στις Πρέσπες και συμμετείχε στο πρώτο ανοιχτό εργαστήρι ανακύκλωσης. Οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που δημιουργούν τα πλαστικά μιας χρήσης , φόρεσαν γάντια και μάζεψαν περίπου δέκα κιλά απορρίμματα το οποία υπήρχαν στο νησάκι του Αγίου Αχχιλείου. Στην συνέχεια πήγαν στο εργαστήρι ανακύκλωσης της Κοιν.Σ.Επ. , στον Λαιμό Πρεσπων , έμαθαν να αναγνωρίζουν τα διαφορετικά ήδη πλαστικών και συζήτησαν για τους τρόπους μείωσης τον πλαστικών μίας χρήσης , την προετοιμασία τους για ανακύκλωση και ενημερώθηκαν για τα στάδια της ανακύκλωσης.

Στο διαδραστικό μέρος του εργαστηρίου έκαναν διαχωρισμό των πλαστικών , έριξαν πλαστικά μπουκάλια στον σπαστήρα και δημιούργησαν πλαστικές νιφάδες και τέλος ο υπεύθυνος χρήσης των μηχανημάτων δημιούργησε δύο μικρές κατασκευές από τις νιφάδες πλαστικών όπου και έδωσε στους μαθητές σαν αναμνηστικό δώρο από την συμμετοχή τους στο εργαστήρι ανακύκλωσης


Η Κοιν.Σ.Επ "Φ'υση και Πολιτισμός"θέλοντας να παρέχει την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια απαιτεί από τους συμμετέχοντες των εργαστηρίων να σέβονται και τηρούν όλους του κανόνες ασφαλείας.


141 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page