Περιβαλλοντική Πολιτική

Στο πλαίσιο του σεβασμού για το περιβάλλον, ο Ξενώνας της Κοιν.Σ.Επ. Φύση και Πολιτισμός, από το 2019 φροντίζει να είναι σύμφωνος με τους κανόνες και τις πρακτικές για την εξασφάλιση ενός καλύτερου αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Πρόκειται για μια σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία και παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές μόνο από τις πρακτικές μας, που αποτελούν μέρος μιας γενικότερης φιλοσοφίας και συνεχούς προσπάθειας.

Για την εξοικονόμηση ενέργειας, έχουν τοποθετηθεί λάμπες τεχνολογίας LED σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.
 

Ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης έχουν τοποθετηθεί σε κοινόχρηστους χώρους για πλαστικό, αλουμίνιο και χαρτί και επίσης, ειδικος κάδος κομποστοποίησης για υπόλοιπα τροφίμων από την κουζίνα.

Έχει μειώσει την χρήση πλαστικού μιας χρήσης στο μηδέν με τις εξής πρακτικές: 

  • Στα μπάνια των δωματίων χρησιμοποιούνται προϊόντα ατομικής περιποίησης σε ειδiκές συσκευασίες πολλών χρήσεων.

  • Ολα τα προϊόντα καθαρισμού του ξενώνα αγοράζονται σε μεγάλες επαγγελματικές συσκευασίες οι οποίες είτε επαναχρησιμοποιούνται, είτε ανακυκλώνονονται σε ειδικά μηχανήματα ανακύκλωσης, που διαθέτει η Κοιν.Σ.Επ., στα εργαστήρια ανακύκλωσης που διoργανώνονται.

  • Τα καλαμάκια που προσφέρονται για ροφήματα είναι χάρτινα.

  • Στις περιπτώσεις που χρειάζονται ποτήρια μια χρήσης, παρέχονται βιοδιασπόμενα. Προτείνεται η χρήση ποτηριών πολλών χρήσεων και υπάρχει η δυνατότητα αγοράς τους από τον ξενώνα.

Χρησιμοποιεί φυσικά προιόντα ατομικής υγιεινής :

  • Το σαμπουάν/αφρόλουντρο είναι Ελληνικής προέλευσης με βασικό του συστατικό ελληνικό μέλι.

  • Το σαπούνι χεριών είναι χειροποίητο, φτιάχνεται από μέλη της Κοιν.Σ.Επ. και αποτελείται από πράσινο σαπούνι, τσάι του βουνού, νερό και αιθέριο έλαιο.

Όλα τα απορρυπαντικά είναι ελεγμένα, πιστοποιημένα και φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

 

Το πρωινό του ξενώνα βασίζεται στην φιλοσοφία 

 

Cut down on the number of trash receptacles

Source from nearby growers and food providers. It’s a great way to support area farmers while also reducing the carbon emissions