top of page

Πρώτο Σεμινάριο Μαγειρικής

Η ΚΟΙΝΣΕΠ «Φύση & Πολιτισμός» , σε συνεργασία με τον Δήμο Πρεσπών διοργάνωσε σεμινάριο μαγειρικής την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 7μμ με τίτλο:

«Αρχές μαγειρικής, τοπικά προϊόντα και τοπικές συνταγές».

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η σωστότερη χρήση υλικών και μαγειρικών εξαρτημάτων, η ανταλλαγή εμπειριών στις τοπικές κουζίνες και στις διαφορετικές τεχνικές κατά την εκτέλεση της συνταγής.

Τα σεμινάρια αποσκοπούν επίσης στην κατάρτιση των συμμετεχόντων στην ομαδική εργασία μέσα σε μια κουζίνα, και, γιατί όχι, στη δημιουργία τοπικής ομάδας μαγειρικής στις Πρέσπες.

Εκπαιδευτής: Σεφ Γιώργος Τσελίδης

Στο Πρώτο σεμινάριο η συμμετοχή ήταν μεγάλη και υπήρχαν συμμετέχοντες που ήρθαν από την Φλώρινα και από το Αμύνταιο.

Ο Σεφ έκανε μια εισαγωγή για την μαγειρική και συζήτησε διάφορα καθημερινά σωστά και λάθη που κάνουμε στην καθημερινότητά μας . Στη συνέχεια έχοντας φέρει μαζί του φρέσκα λαχανικά , έδειξε διάφορες τεχνικές κοπής τους και κάθε ένα διαφορετικό λαχανικό που έκοβαν οι συμμετέχοντες έμπαινε σε ένα μεγάλο σκεύος.

Στο τέλος ο σέφ έριξε μέσα στο σκεύος φασόλια Πρεσπών που είχε προβράσει , μια μικρή ποσότητα πλιγούρι και ένα κομμάτι τυρί φέτα δημιουργώντας έτσι μια υπέροχη σαλάτα η οποία είχε βάση το παραδοσιακό φασόλι Πρεσπών. Η συγκεκριμένη συνταγή λέγεται σαλάτα του ψαρά και θρεπτικά συστατικά , βιταμίνες και ενέργεια.


Το σεμινάριο θα επαναληφθεί σίγουρα μέσα στον Δεκέμβριο . Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.


Το σεμινάριο διοργανώνεται στα πλαίσια του προγράμματος Poliprespa , που υλοποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

24 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page