top of page

Για το περιβάλλον, Για σένα και τους Γύρω σου

Έγινε ενημέρωση: 29 Απρ 2021

Θα άλλαζες 3 συνήθειές για να προσφέρεις στον εαυτό σου, στους γύρω σου και στο περιβάλλον;

Πιστεύεις και ΄συ ότι είναι καιρός για αλλαγές; Εμείς σου προτείνουμε τις 3 πιο απλές για ένα νέο ξεκίνημα!

1) Αν εως τώρα δεν έχεις καταφέρει να βγεις στην γειτονιά σου και να παρατηρήσεις τι ακριβώς υπάρχει εκεί γύρω.... ήρθε η στιγμή να το κάνεις.

Μπορεί να ανακαλύψεις ένα πάρκο, μια πλατεία ή να συνειδητοποιήσεις ότι το βουνό που βλέπεις από το μπαλκόνι σου είναι πιο κοντά από ότι νόμιζες. Επίσης, κάνοντας μια έρευνα για το τι μαγαζιά υπάρχουν κοντά σου μπορεί να βρεις ένα μαγαζί με λαχανικά και φρούτα εποχής, κάποιο μπακάλικο με παραδοσιακά προϊόντα ή ένα μικρό μαγαζί με αξεσουάρ για την καθημερινότητα σου!

Ποια είναι τα οφέλη:

  • Για σένα. Θα μπορούσες πλέον να αθληθείς ή να κάνεις μια μικρή βόλτα στο βουνό πολύ πιο εύκολα και γρήγορα απ'ότι νόμιζες έως τώρα και σίγουρα θα μπορούσες να κάνεις τα καθημερινά σου ψώνια γυρίζοντας από την δουλειά σου ή επιστρέφοντας στο σπίτι με τα παιδιά σου από το σχολείο.

  • Για τους γυρω σου. Κάνοντας τα καθημερινά σου ψώνια από την γειτονιά σου, ενισχύεις την τοπική αγορά.

  • Για το περιβάλλον. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις το αυτοκίνητο σου, τόσο συχνά, που σημαίνει ότι θα μειώσεις τις εκπομπές καυσαερίων.

2) Τον τελευταίο χρόνο λόγω του γενικού lock down περάσαμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι μας. Πολλοί ανακαλύψαμε πράγματα που δεν θυμόμασταν ότι τα είχαμε ενώ αρκετοί ανακαλύψαμε πράγματα που δεν ξέραμε καν ότι τα έχουμε.

Όλοι περνάμε φάσεις και αγοράζουμε πράγματα που τελικά δεν τα χρειαζόμαστε και δεν τα χρησιμοποιούμε. Καταλήγουν να πιάνουν χώρο στο σπίτι μας και τίποτε άλλο.

Ήρθε ο καιρός να δώσεις, να χαρίσεις ή ακόμα και να πουλήσεις κάποια από αυτά.

Ποια είναι τα οφέλη:

  • Για σένα. Περισσότερος χώρος για σένα στο σπίτι και για τα πράγματα που πραγματικά χρειάζεσαι. Οικονομία και κέρδος από αυτά που μπορεί να πουλήσεις. Το κυριότερο όμως είναι ότι θα αναγνωρίσεις τι χρειάζεσαι περισσότερο και έτσι ίσως καταφέρεις να μην κάνεις άσκοπες αγορές.

  • Για τους γύρω σου. Ζούμε σε δύσκολες εποχές και όλοι γνωρίζουμε πως κάτι που για εμας δεν είναι χρήσιμο, για κάποιον άλλον μπορεί να είναι αναγκαίο. Βρες ανθρώπους στην γειτονιά σου ή οργανισμούς που μαζεύουν χρήσιμα πράγματα και χάρισε ρούχα που δεν φοράς, έπιπλα και ότι άλλο δεν χρησιμοποιείς.

  • Για το περιβάλλον. Όταν ανακυκλώνουμε τα πράγματα μας με έναν από τους παραπάνω τρόπους συμβάλλουμε στο να μην γίνονται περισσότερα απορρίμματα και φυσικά στο να μην γίνεται άσκοπη χρήση υλικών όπως για παράδειγμα η ξυλεία για την δημιουργία νέων επίπλων.

3) Αν λοιπόν βρήκες το πάρκο κοντά στο σπίτι σου και άρχισες να κάνεις βόλτες και αφού τώρα έχεις άδειες γωνίες στο σπίτι σου, ήρθε η στιγμή να αποκτήσεις τα δικά σου φυτά. Λουλούδια, αρωματικά φυτά ή μικρά λαχανικά θα γεμίσουν τον προσωπικό σου χώρο με χρώματα και μυρωδιές.

Ποια τα οφέλη:

  • Για σένα. Η φύση θα σε διδάξει την συνέπεια αφού θα μάθεις πότε τα φυτά σου χρειάζονται τα απλά και βασικά στοιχεία για να μεγαλώσουν, φως και νερό. Θα θες να είσαι εκεί να τους τα προσφέρεις, να τα βλέπεις να αναπτύσσονται και πως συμπεριφέρονται. Θα καταφέρεις να κατανοήσεις πως λειτουργεί η φύση και πως μπορείς εσύ με το λιθαράκι σου να συμμετέχεις σε αυτό. Η βόλτες σου στο βουνό θα αποκτήσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού πλέον θα αρχίζεις να βλέπεις και καταλαβαίνεις τι γίνεται γύρω σου.

  • Για τους Γύρω σου. Δώσε το καλό παράδειγμα στην οικέγενεια σου και στους φίλους σου. Πάρε τους δώρο διάφορα φυτά και εξήγησε τους πως πρέπει να τα φροντίζουν. Μην ξεχάσεις να τους μιλήσεις για την δική σου εμπειρία με την φύση.

  • Για το περιβάλλον. Φροντίζοντας αυτά τα μικρά φυτά θα νιώσεις την σύνδεση με την φύση, θα αρχίσεις να την κατανοείς και μάντεψε...

Το ταξίδι παρέα με το φύση θα αρχίσει κάπου εκεί, είναι ατελείωτο και δεν έχει προορισμό.

θα σου προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα περίμενες... Πάμε;


Μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας για περισσότερες ιδέες ή συμβουλές.


134 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page