Εργαστήρι Ανακύκλωσης

Η Κοιν.Σ.Επ. "Φύση και Πολιτισμός" στα πλαίσια της καμπάνιας για την ανακύκλωση με όνομα Η βάρκα μας Η ECOρελού , διοργανώνει ενημερωτικά εργαστήρια με θέμα τα πλαστικά απορρίμματα και τους διάφορους τρόπους μείωσης και ανακύκλωσης τους.

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου το 3ο γυμνάσιο Φλώρινας επισκέφτηκε την Κοιν.Σ.Επ στις Πρέσπες και συμμετείχε στο πρώτο ανοιχτό εργαστήρι ανακύκλωσης. Οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που δημιουργούν τα πλαστικά μιας χρήσης , φόρεσαν γάντια και μάζεψαν περίπου δέκα κιλά απορρίμματα το οποία υπήρχαν στο νησάκι του Αγίου Αχχιλείου. Στην συνέχεια πήγαν στο εργαστήρι ανακύκλωσης της Κοιν.Σ.Επ. , στον Λαιμό Πρεσπων , έμαθαν να αναγνωρίζουν τα διαφορετικά ήδη πλαστικών και συζήτησαν για τους τρόπους μείωσης τον πλαστικών μίας χρήσης , την προετοιμασία τους για ανακύκλωση και ενημερώθηκαν για τα στάδια της ανακύκλωσης.

Στο διαδραστικό μέρος του εργαστηρίου έκαναν διαχωρισμό των πλαστικών , έριξαν πλαστικά μπουκάλια στον σπαστήρα και δημιούργησαν πλαστικές νιφάδες και τέλος ο υπεύθυνος χρήσης των μηχανημάτων δημιούργησε δύο μικρές κατασκευές από τις νιφάδες πλαστικών όπου και έδωσε στους μαθητές σαν αναμνηστικό δώρο από την συμμετοχή τους στο εργαστήρι ανακύκλωσης


Η Κοιν.Σ.Επ "Φ'υση και Πολιτισμός"θέλοντας να παρέχει την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια απαιτεί από τους συμμετέχοντες των εργαστηρίων να σέβονται και τηρούν όλους του κανόνες ασφαλείας.


131 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων