Οικοτουριστικές   Δραστηριότητες

 Οι οικοτουριστικές δραστηριότητες έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο και την επαφη του

 με την φύση , την συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος , την αειφόρο ανάπτυξη , τον σεβασμό του πολιτισμού της περιοχής και την τοπική ανάπτυξη . Οι προτάσεις μας για δραστηριότητες και πολιτιστικά εργαστήρια είναι ποικίλες . Η κάθε εποχή φέρνει καινούριες ιδέες και ο κάθε επισκέπτης έχει διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες . Η καλή γνώση της περιοχής των Πρεσπών μας δίνει την δυνατότητα να υλοποιήσουμε διάφορες ιδέες και προτάσεις των επισκεπτών μας  προκειμένου η επίσκεψη στον τόπο μας να μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη τους! 

   

01

Ξεναγήσεις στη φύση

Το Εθνικό πάρκο των Πρεσπών κρύβει πολλά μυστικά. Αν θες απλά να απολαύσεις τη θέα από τα 2.000 μέτρα ή αν το ένστικτο της αναζήτησης σε καλεί να χαθείς μέσα στο δάσος για να δεις όσα  περισσότερα  μπορείς τότε είσαι στο κατάλληλο μέρος.

Μάθε περισσότερα

02

Πολιτιστικές
Ξεναγήσεις

Οι λίμνες Πρέσπες βρίσκονται στην καρδιά των βαλκανίων , στο τριεθνές μεταξύ Ελλάδας , Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας .Ιστορίες πολιτισμού και κουλτούρες από τρείς χώρες και τόπους να επισκεφτείς που ο καθένας έχει να σου διηγηθεί κάτι διαφορετικό .

Μάθε περισσότερα

03

Ο Νερόμυλος

Ο Παραδοσιακός νερόμυλος του Αγίου Γερμανού έχει ανοιχτές της πόρτες του για όλους. Εκεί θα μάθεις πως να πλένεις φλοκάτες στη νεροτριβή και πως να κάνεις αλεύρι στον αλευρόμυλο.

Το αλεύρι γίνεται ζύμη και η ζύμη ψήνεται αργά στον ξυλόφουρνο για να γίνει ψωμί.

Ημέρες τοπικών
Γεύσεων 

04

Η δυτική Μακεδονία φημίζεται για την υψηλή ποιότητα της γαστρονομίας της. Επισκέψεις σε τοπικά εστιατόρια και οινοποιία θα σε ταξιδέψουν στον κόσμο των γεύσεων και όχι μόνο.

Prespa-Lakes-Wildlife-and-culture-studio

Δράσεις θετικής σκέψης 

05

Η επαφή με την φύση είναι η καλύτερη τεχνική χαλάρωσης, δημιουργίας θετικής ενέργειας και σκέψης στον άνθρωπο. Στιγμές διαλογισμού , ομαδικής ψυχοθεραπείας και άλλων τεχνικών ψυχικής χαλάρωσης οργανώνονται από ειδικούς στο είδος.

06

Κυνήγι Τρούφας και Μανιταριών

Ζήσε την εμπειρία του κυνηγιού τρούφας και μανιταριών μέσα στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών.

Κρυμμένα μονοπάτια στο δάσος, επαφή με τον μοναδική άγρια φύση της περιοχής, ενημέρωση και γευσιγνωσία άγριας τρούφας και άγριων μανιταριών.  

07

Ανακύκλωση και zero waste

Η ανακύκλωση παράλληλα με την μείωση των προσωπικών μας απορριμμάτων είναι εργαλεία προστασίας του περιβάλλοντος.

Μαζί μας θα γνωρίσεις διάφορες τεχνικές ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων  έτσι ώστε το αποτύπωμά σου στο περιβάλλον να γίνει θετικότερο.

08

Πες μας την
Ιδέα σου

Πες μας τι θα ήθελες να ζήσεις στην επίσκεψη σου ή ποιό είναι το χόμπι σου και εμείς  αναλαμβάνουμε να οργανώσουμε τα πάντα γύρω από αυτό. Παρέχουμε παραλαβή από την περιοχή σου και επιστροφη , διαμονή , οργάνωση του πλάνου βάση των απαιτήσεων του χόμπι σου , μετακίνηση μέσα στην περιοχή των Πρεσπών και επιστροφή.

09

Ηλιακά
Σκάφη

Γνώρισε την μικρή Πρέσπα

μέσα από μια βαρκάδα με τα ηλιακά σκάφη (solar boats) και μάθε για την ιδιαίτερη βιοποικιλότητα της αλλά και για την ιστορία της.

peak.Prespes_edited.jpg

10

Ημερήσιες Εκδρομές

Οργανώνουμε ημερήσιες εκδρομές εως 6 ατόμων με παραλαβή από κοντινές περιοχές.Οι εκδρομές αυτες μπορεί να περιλαμβάνουν μια ξενάγηση εκπαιδευτικού χαρακτήρα ή ενημέρωση για το εθνικό πάρκο Πρεσπών. Επίσης μπορεί να είναι προσαρμοσμένες πανω στις ανάγκες και τις επιθυμίες των επισκεπτών μας.